Erişilebilirlik

Erişilebilirlik alanındaki uluslararası en iyi örnekleri yakından takip eden Sabancı Vakfı, 2022 yılında bu alandaki çalışmalarına yenilerini ekledi ve tüm içeriklerinin erişilebilir hale gelmesi yönünde uygulamalara devam etti.

Hazırlanan “Erişilebilirlik Kontrol Listesi” doğrultusunda hareket edilerek Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen tüm etkinliklerde erişilebilirlik önlemleri iyileştirildi. Dokunsal harita, simültane sesli betimleme, alanın detaylı betimlemesi ve canlı altyazı uygulamaları gibi erişilebilirlik önlemleri uygulandı.

2022 yılında ayrıca Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan da seçtiği Erişilebilir Her Şey ekibinin katkılarıyla, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın İstanbul Konseri, Sabancı Vakfı’nın desteği görme engelliler için sesli betimlenerek erişilebilir hâle getirildi.

Diğer yandan Fark Yaratanlar, Hibe Programı, Kısa Film Yarışması ve özel gün videoları için yapılan erişilebilirlik çalışmaları 2022 yılında da sürdürüldü ve ilgili programlar kapsamında üretilen video içerikler sesli betimleme, Türk İşaret Dili ve detaylı altyazı ile desteklendi.