Erişilebilirlik

Erişilebilirlik alanındaki uluslararası en iyi örnekleri yakından takip eden Sabancı Vakfı, 2021 yılında bu alandaki çalışmalarına yenilerini ekledi ve tüm içeriklerinin erişilebilir hale gelmesi yönünde uygulamalara devam etti.

2021 yılında, Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan da seçtiği Erişilebilir Her Şey ekibinin katkılarıyla, Sakıp Sabancı Müzesi’nin “Dün Bugün İstanbul” sergisi, Sabancı Vakfı’nın desteği ile görme ve işitme engelliler için erişilebilir hâle getirildi.

Ayrıca Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana kurucu üyesi olduğu Engellilerin İnsan Hakları Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu tarafından hazırlanan “Erişilebilir Etkinlikler Rehberi”ne özellikle seminer vb. etkinliklerde uygulanan erişilebilirlik standartları ile hem içerik tarafında katkı sunuldu hem de İngilizce hazırlanan rehber Türkçeye çevrilerek yaygınlaştırılması sağlandı.