Toplumsal Katkılar

Papuduk Kitap Seti

Hayvanları, doğayı seven ve koruyan nesiller yetişmesi hedefiyle hazırlanan Papuduk kitap setine 2021 yılında üç yeni kitap daha eklendi.

7-9 yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan Papuduk serisinin daha fazla çocuğa ulaştırılması amacıyla, 75.000’den fazla kitap öğretmenlere, alanda çalışan kurumlara ve dezavantajlı bölgelerdeki devlet okullarına ücretsiz olarak gönderildi. Buna ek olarak, 2021 yılında kitap içerikleri ile bağlantılı hem çevrimiçi hem de yüz yüze atölyelerle 600 çocuğa ulaşıldı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Serra Sabancı’nın çocukken büyükannesinin masallarında dinlediği tavşan Papuduk; Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Tolga Öztorun ile yaratıcı drama eğitmeni Lider Hepgenç’in kalemiyle ve Ece Zeber’in yaratıcı çizgileriyle hazırlandı. Prof. Dr. Feyza Çorapçı’nın gözüyle değerlendirilen hikayeler, Tekir Kitap aracılığıyla Türkiye’deki tüm çocuklara ulaşmaya hazır hale geldi. Tüm kitapların, oyuncu Eda Ece’nin seslendirmesinin eşlik ettiği sesli betimlemeli versiyonlarına Sabancı Vakfı web sitesinden erişilebilmektedir.

WOW Festivali

Dünyanın en büyük kadın festivali Women of the World Festivali, Türkiye’de ilk kez Sabancı Vakfı ve British Council desteği ile 5-6-7 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleşti. WOW Vakfı Başkanı ve kurucusu Jude Kelly, British Council Türkiye Direktörü Cherry Gough, British Council Mütevelli Heyeti Başkanı Stevie Spring ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın açılış konuşmaları ile başlayan WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’da “Şehirde Kadın Olmak” teması ele alındı ve çevrimiçi düzenlenen festival ilk yayınlandığında üç günde 100 bini aşkın ve sonrasında ise 1,2 milyon izlenmeye ulaştı. Simultane Türk İşaret Dili çevirisi, Türkçe ve İngilizce alt yazı çevirileri ve simultane Türkçe sesli betimleme ile gerçekleştirilen festival, www.wowistanbul.org adresinden, British Council Türkiye ve Sabancı Vakfı resmi YouTube hesaplarından izlenebilir.