Toplumsal Katkılar

Papuduk Kitap Seti

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Serra Sabancı’nın çocukken büyükannesinin masallarında dinlediği tavşan Papuduk; Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Tolga Öztorun ile yaratıcı drama eğitmeni Lider Hepgenç’in kalemiyle ve Ece Zeber’in yaratıcı çizgileriyle hazırlandı. Prof. Dr. Feyza Çorapçı’nın gözüyle değerlendirilen hikayeler, Tekir Kitap aracılığıyla Türkiye’deki tüm çocuklara ulaşmaya hazır hale geldi. Tüm kitapların, oyuncu Eda Ece’nin seslendirmesinin eşlik ettiği sesli betimlemeli versiyonlarına Sabancı Vakfı web sitesinden erişilebilmektedir.

Hayvanları, doğayı seven ve koruyan nesiller yetişmesi hedefiyle 7-9 yaş çocuklarına yönelik hazırlanan Papuduk kitap setine 2022 yılında iki yeni hikâye kitabı ve okul öncesi çocukları hedefleyen Papuduk ile Hayvan Hakları Etkinlik Kitabı eklendi. Etkinlik kitabı sayesinde 4 yaş ve üzeri çocuklar da Papuduk ile tanışabildi.

2022 yılı içerisinde 11 online atölye, 12 uygulayıcı eğitimi ve 42 fiziksel atölye olmak üzere toplamda 65 atölye gerçekleştirildi ve 700’den fazla çocuğa ulaşıldı.

Fark Yaratanlar, hibe kurumları, kalıcı eserler ve belediyeler ve diğer STK’lar ile yoğun iş birlikleri geliştirilerek atölyelere devam edildi. Çalışma yapılan kurumlardan bazıları şunlardır: İstanbul Gönüllüleri, Şişli Belediyesi, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Her Yerde Sanat Derneği, Rengarenk Umutlar Derneği, SMA Vakfı, Hempa Çocuk Derneği, Ankara Çocuk Festivali.

Ayrıca 2022 yılı içinde Papuduk Atölyeleri Uygulayıcı Eğitimi verdiğimiz 62 kişi Papuduk atölyelerini uygulamaya başladı.