BURSLAR

Sabancı Vakfı’nın burs sağladığı başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerine 2022 yılında 300’den fazla yeni bursiyer daha katıldı.

52.500 Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı
1.500 'e yakın yıllık burs
300 'den fazla yeni yıllık burs

Temel bir hak olarak gördüğümüz eğitim, Sabancı Vakfı’nın stratejik çalışma alanlarının başında geliyor. Kuruluşumuzdan bu yana, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla verdiğimiz burslarla daha aydınlık bir geleceğin inşasına destek olmak için çalışıyoruz.

Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı 2022 yılı sonu itibari ile 52.500’ü aştı. 2022 yılında 309’u yeni olmak üzere toplam 1.500’e yakın öğrenciye burs sağladık. 2020 yılı itibariyle 4 yıllık Turizm İşletmeciliği bölümlerine yerleşen öğrencileri desteklemeyi amaçlayan Sabancı Vakfı – Vista Burs Programına 2022 yılında 13 yeni bursiyer daha dahil edildi.

Burs Türlerine Göre Bursiyer Sayıları ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURSU KALKINMADA ÖNCELİKLİ İLLER BURSU SABANCI VAKFI VİSTA BURSU ENGELLİ ÖĞRENCİLER BURSU

Karşılıksız olarak verilen, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmeyen burslarımız yükseköğrenime yeni başlayan başarılı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor ve eğitimlerini sürdürmelerine destek oluyor.

2022-2023 dönemi için aylık tutarı lisans öğrencileri için 2.000 TL, ortaöğretim için 1.350 TL, ilköğretim için 1.000 TL olarak belirlenen burslarımız Ekim ayı çift ödeme olmak üzere Haziran ayına kadar 10 aylık olarak ödeniyor.

Bursiyer seçim sürecimiz 4 üniversite (Çukurova, Dokuz Eylül, İstanbul-Cerrahpaşa, Marmara Üniversiteleri) için www.microfon.co platformu ile 9 üniversite (Ankara, Boğaziçi, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik Üniversiteleri) için burslarla ilgili departmanları ile iş birliğinde yürütülüyor. 2020 yılından bu yana Vakfımız tüm mülakat aşamalarına dahil olmaktadır.

Sabancı Vakfı, 2019 yılında uygulamaya sunduğu mentorluk programına her yıl yeni eklenen bursiyerleri gönüllülük esasına göre dahil ediyor ve bursiyerlerin kişisel ve kariyer gelişimlerine destek oluyor.

Bursiyerlerimizin Mesajları:

“Mentorluk programınız hayatımı o kadar pozitif etkiledi ki anlatamam, özellikle pandemiden dolayı her şeyden uzaklaşmışken kariyer yolu çizmemi ve hangi alanda çalışmak istediğime karar vermemi sağladı. Hem burs programınız hem de mentorluk programınız hayatımı değiştirdi diyebilirim.”

“Vakfın bana sağladığı burs imkanının yanı sıra yaz dönemlerinde Sabancı Holding grup şirketlerinde staj yapma fırsatı buldum. Bu stajlar ileriki yıllarda kariyerime yön verme anlamında bana çok katkı sağladı. Bugün halen Vakfın gönüllü mentorlarından biriyim. Eminim ki Sabancı Vakfı benim gibi yüzlerce bursiyere ışık tutmuştur; bu anlamlı organizasyonun bir parçası olmak her zaman olduğu gibi çok değerli.”