ÖDÜLLER

Eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinde başarıyı teşvik etmek amacıyla, Vakfımız ve şartlı bağışçılarımız tarafından bugüne kadar 1.220 ödül verildi.

1.220 Vakfın kuruluşundan bu yana verilen ödül sayısı
9 Eğitim Ödülü
9 Sanat Ödülü
Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü

2021 yılında da İstanbul Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden ve Adana Sakıp Sabancı Ortaokulu’ndan ilk üç derece ile mezun olan öğrencilerden birincilere 25, ikincilere 15, üçüncülere 10 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası olmak üzere 6 öğrenciye toplam 100 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası olarak “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü” verildi.

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, İstanbul

Sakıp Sabancı Ortaokulu, Adana

Dilek Sabancı Eğitim Ödülü

2021 yılında da İstanbul Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ilk üç derece ile mezun olan öğrencilerden birinciye 25, ikinciye 15, üçüncüye 10 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası olmak üzere toplam 50 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası olarak “Dilek Sabancı Eğitim Ödülü” verildi.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul

Sakıp Sabancı Sanat Ödülü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrencilerden birincilere 40, ikincilere 25 ve üçüncülere 15 olmak üzere 9 öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası olarak verilen ödüller 2021 yılında da sahiplerini buldu.

Sakıp Sabancı Spor Ödülü

2021 yılında düzenlenen Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsilen altın madalya kazanan sporculara Sakıp Sabancı Spor Ödülleri verildi. Okçuluk, boks, masa tenisi ve goalball dallarında altın madalya kazanan sporcular ödüllerini 6 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen törenle Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c.Dilek Sabancı’nın elinden aldı.