Anadolu Liseleri İyileştirme Projesi

Kalıcı eserlerimizde okul iklimini iyileştirme çalışmalarını 2022 yılında da sürdürdük.

Vakfımız kalıcı eserlerinden Hacı Sabancı Anadolu Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi'nde 2017 yılında başlattığı Anadolu Liselerini İyileştirme Projesi ile eğitsel donatıların, laboratuvarların ve bilişim-teknoloji sınıflarının iyileştirilmesine, anadili İngilizce olan yabancı eğitmenlerle İngilizce dilinin geliştirilmesine yönelik katkılar sağladı.

Hacı Sabancı Anadolu Lisesi özelinde uygulanan Okul İklimini Değerlendirme ve Geliştirme Projesi 2020 yılından itibaren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hayata geçirildi böylece pilot proje Vakıf kalıcı eserleri dışındaki devlet okullarına da yaygınlaştırılmaya başlandı.

2022 yılında ise Okul İklimi Projesi’nin İstanbul’un tüm ilçelerinde 78 okula model olarak yaygınlaştırılması için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı ve eğitimler başladı.

Ayrıca bu projenin kazanımlarının yaygınlaştırılması, okulu öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve rehberlik birimi ile bütün olarak ele alan çalışmaların sürdürülebilir olması amaçlanarak “Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme Programı” tasarlanarak Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ne transfer edildi, üç yıl kapsamlı uygulanan program, 2022-2023 eğitim yılında sadeleştirilerek uygulanmaya devam edecek.

Ülkemizdeki en başarılı Anadolu Liseleri arasında bulunan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Vakfımızın da destekleri ile ilkin bünyesine hazırlık sınıfını, ardından Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programını ekledi. Ulusal pek çok yarışma ve projede öğrencileri derece elde etti.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim yılından itibaren bilişim teknolojileri alanında öğrenci kabul eden, sınavlı ve hazırlık sınıfı bulunan liseye dönüştürüldü, bilişim sınıflarının donanım yenilemeleri yapılarak iyileştirildi.

Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim yılında yenilenebilir enerji alanında 4 hazırlık sınıfı ile eğitime Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladı, inşaat tamamlanınca asıl binalarında eğitime devam edilecek.