Bakım-Onarım ve Destekler

2022 yılında da Vakfımız kalıcı eserlerine bakım-onarım yaptırıldı ve çeşitli destekler verildi.

Vakfımızın kalıcı eserlerine yönelik bakım-onarım ve destek faaliyetleri 2022 yılında da devam etti. 23 kalıcı esere bakım-onarım yaptırıldı ve çeşitli destekler vermeye devam edildi.

Kalıcı eserlerimiz arasındaki okul yöneticilerinden gelen mesajlar:

"Sivas Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri olarak okulumuza gösterdiğiniz ilgi, alaka ve yaptığınız tadilat ve onarım için çok teşekkür ediyoruz. Tüm Vakıf yönetimine yapılan çalışmalar ve yardımlar için çok teşekkür ediyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz."

"Okulumuza Sabancı Vakfı tarafından yapılan tırmanma parkurunun açılısını yaparak okulumuzda dağcılık ve tırmanış eğitimleri vermeye başladık. Parkurun yapılması ve tırmanış takımlarının alınmasında ihtiyaçlarımızı karşıladığınız için şahsım ve okulum adına Sabancı Vakfına ve sizlere teşekkür eder saygılarımı sunarım."

"’Sabancı Vakfının olumlu katkıları sayesinde fiziksel olarak daha da güzelleşen okulumuz öğrencilerimize daha iyi ve güzel bir ortamda hizmet etme imkânı bulmuştur. Şimdiye kadar yapılan verimli ve titiz çalışmalarınız için Uluderbent Sabancı Çok Programlı Anadolu Lisesi Ailesi olarak teşekkür ederiz."

Hacı Mehmet Sabancı Anadolu Lisesi, Sivas

Sabancı Öğrenci Yurdu, Bitlis

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi

Mardin’in tarihi, mimarisi, toplumsal yapısı ve yaşam kültürünü, günlük yaşamında süren pratikleri sergilemeyi, yaşayan değerlerini tanıtmayı amaçlayan bir anlayışla 2009 yılında ziyarete açılan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi, açılış tarihi olan 1 Ekim 2009’dan 2022 sonuna kadar 1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Ayrıca sergiler paralelinde düzenlenen atölye vb. etkinliklere 15 bini aşkın çocuk ve genç katıldı.

Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde 9 Aralık 2022 tarihinde “Duvarlar ve Ötesi” sergisi açıldı. İnsanlık tarihi kadar eski olan duvarları süsleme içgüdüsünün dokuma tekstilinin en eski formuyla birleştiği ve farklı koleksiyonlardan yüzün üzerinde duvar halısını bir arada sunan sergi, Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde açılan 11. sergi oldu.