Bakım-Onarım ve Destekler

2021 yılında da Vakfımız kalıcı eserlerine bakım-onarım yaptırıldı ve çeşitli destekler verildi.

Vakfımızın kalıcı eserlerine yönelik bakım-onarım ve destek faaliyetleri 2021 yılında da devam etti. 28 kalıcı esere bakım-onarım yaptırıldı ve çeşitli destekler vermeye devam edildi.

Kalıcı eserlerimiz arasındaki okul yöneticilerinden gelen mesajlar:

"Hacı Ömer Sabancı Vakfı, ‘Bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşma’ ilkesiyle hareket ediyor. Görevde bulunduğum sürece her zaman destekleriniz oldu. Her zaman göstermiş olduğunuz nezakete, samimiyete, sorunlarımızın çözümü için gösterdiğiniz ilgi ve alaka için size şahsım, öğretmenlerim ve sevgili öğrencilerim adına sonsuz teşekkür ederim. İyi ki varsınız."

"Destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Bugün öğrencilerimiz sizlerin sayesinde daha mutlu!"

Sabancı Kültür Sitesi, Kayseri

Erol Sabancı Öğrenci Yurdu, Kocaeli

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi

Mardin’in tarihi, mimarisi, toplumsal yapısı ve yaşam kültürünü, günlük yaşamında süren pratikleri sergilemeyi, yaşayan değerlerini tanıtmayı amaçlayan bir anlayışla 2009 yılında ziyarete açılan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi, açılış tarihi olan 1 Ekim 2009’dan 2021 sonuna kadar 970 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Ayrıca sergiler paralelinde düzenlenen atölye vb. etkinliklere 15 bini aşkın çocuk ve genç katıldı. Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde 16 Haziran 2021 tarihinde “Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek. Rus Avangardı” sergisi açıldı. Açılış programı kapsamında bir tiyatro etkinliği de yapıldı. 2018 yılında İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan ve büyük ilgi gören sergi, pandemi nedeniyle iki yıl sonra Mardinlilerle buluşmuş oldu. Rus Avangardı sergisi Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde açılan 10. sergi oldu.