KÜLTÜR SANAT

Kültür sanat faaliyetlerini toplumun her kesimine yaygınlaştırmak için bu alanda etkinlikler düzenliyor ve uzun soluklu destekler veriyoruz.

23 YIL Adana Tiyatro Festivali
7 YIL Kısa Film Yarışması
19 YIL Metropolis Antik Kenti Kazı Çalışmaları
14 YIL TUGFO Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Sabancı Vakfı, kültür ve sanat alanında uzun soluklu destekler vermektedir. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’ni 23 yıldır, Metropolis Antik Kenti Kazıları’nı 19 yıldır, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ni ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nı 14 yıldır destekliyoruz.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ise toplumsal konularda sanat yoluyla farkındalık yaratmak, sinemanın yaratıcı bakış açısından yararlanarak bilinç oluşturmak, genç yetenekleri cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2016 yılından bu yana “Kısa Film, Uzun Etki” mottosuyla düzenleniyor.