KÜLTÜR SANAT

Kültür sanat faaliyetlerini toplumun tüm kesimlerine yaymak için bu alanda etkinlikler düzenliyor ve uzun soluklu destekler veriyoruz.

23 YIL Adana Tiyatro Festivali
6 YIL Kısa Film Yarışması
18 YIL Metropolis Antik Kenti Kazı Çalışmaları
13 YIL TUGFO Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Sabancı Vakfı, kültür sanat alanında uzun soluklu çalışmalar yürütüyor; Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’ne 23 yıldır, Metropolis Antik Kenti Kazıları’na 18 yıldır, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne 14 yıldır, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na 13 yıldır destek veriyor.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ise toplumsal konularda sanat yoluyla farkındalık yaratmak, sinemanın yaratıcı bakış açısından yararlanarak bilinç oluşturmak, genç yetenekleri cesaretlendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2016 yılından bu yana “Kısa Film, Uzun Etki” mottosuyla düzenleniyor.