Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Sabancı Vakfı’nın kuruluşunu sağladığı ve Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) Şef Cem Mansur liderliğinde her yıl Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından seçilen genç müzisyenlerden oluşuyor. Vakfımız, 2019 yılında faaliyetlerini İstanbul Filarmoni Derneği çatısı altında sürdürmeye başlayan TUGFO’ya, 2009 yılından bu yana devam eden desteğini 2022 yılında da sürdürdü.

Her yıl 100’e yakın genç müzisyenin yer aldığı orkestra 2022 yılında 7 konser verdi. Türkiye’nin pek çok şehrindeki konservatuvarda gerçekleştirilen seçmeleri kazanan genç müzisyenlerden oluşan TUGFO, seçkin bir repertuvarla klasik müzik severlerle buluştu. 5 Ağustos’ta Bursa Uludağ Üniversitesi’nde başlayan konser turnesi, 8 Ağustos’ta İstanbul İş Sanat Kültür Merkezi ve 9 Ağustos’ta Ankara CSO Konser Salonu konserleriyle devam etti ve Avrupa turnesi kapsamında ise 12 Ağustos’ta Prag’da, 13 Ağustos’ta Almanya’nın Altenburg, 14 Ağustos’ta Dresden ve 16 Ağustos’ta Berlin şehirlerinde verilen konserlerle tamamlandı.

İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde; Sabancı Vakfı Fark Yaratanlarından Erişilebilir Her Şey iş birliğiyle canlı sesli betimleme yapıldı. Bu düzenlemeyle konser mekanına dair fiziksel detaylar, orkestraya ve enstrümanlara ait görsel detaylar tüm konser boyunca senkronize bir biçimde sesle anlatıldı. Şef Cem Mansur’un da sahneden kendini betimleyerek katkı sunduğu düzenlemeyle görmeyen ve az gören bireylerin sanata eşit erişimi açısından yenilikçi bir adım atıldı.