Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Sabancı Vakfı’nın kuruluşunu sağladığı ve Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) Şef Cem Mansur liderliğinde her yıl Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından seçilen genç müzisyenlerden oluşuyor. Vakfımız, 2019 yılında faaliyetlerini İstanbul Filarmoni Derneği çatısı altında sürdürmeye başlayan TUGFO’ya, 2009 yılından bu yana devam eden desteğini 2021 yılında da sürdürdü.

Her yıl 100’e yakın genç müzisyenin yer aldığı orkestraya 2021 yılında pandemi önlemleri nedeniyle 44 genç müzisyen seçildi ve sadece yurt içinde konserler verdi. Türkiye’nin pek çok şehrindeki konservatuvarlarda gerçekleştirilen seçmeleri kazanan genç müzisyenlerden oluşan TUGFO, seçkin bir repertuvarla klasik müzik severlerle buluştu. 5 Ağustos’ta İstanbul Zorlu PSM konseriyle başlayan konser turnesi, 6 Ağustos’ta Bursa, 7 Ağustos’ta İstanbul Topkapı Kültür Park Amfi Tiyatro’da, 8 Ağustos’ta İstanbul Müze Gazhane’de ve son olarak 10 Ağustos akşamı Ayvalık Amfi Tiyatro’da verilen konserlerle tamamlandı.

Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu’nun tam üyesi olan TUGFO, Türkiye’de klasik müzik eğitimi alan genç müzisyenleri desteklemenin, yeni yeteneklere orkestra ve sahne deneyimi kazandırmanın yanı sıra Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı ve karşılıklı önyargıları yıkmayı da amaçlıyor.