Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

1998 yılından bu yana, her yıl Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”nde çok sayıda yabancı ve yerli tiyatro topluluğu oyunlarını sergiliyor. Bir ay süren tek uluslararası festival olma özelliğine de sahip festival süresince sergilenen oyunları bugüne kadar 1 milyona yakın tiyatrosever izledi.

27 Mart - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen 23. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Türkiye’den 19 ve yurtdışından 3 tiyatronun katılımı ile toplam 22 farklı oyuna ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro festivali olan festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün 2022 yılındaki sahibi Zihni Göktay oldu.