Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

1998 yılından bu yana, her yıl Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”nde çok sayıda yabancı ve yerli tiyatro topluluğu oyunlarını sergiliyor. Bir ay süren tek uluslararası festival olma özelliğine de sahip festival süresince sergilenen oyunları bugüne kadar 1 milyona yakın tiyatrosever izledi.

2021 yılında pandemi nedeniyle sadece yurt içinden toplulukların katılımı ile 14-21 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenen 22. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 9 devlet tiyatrosu ve 7 özel tiyatronun katılımı ile toplam 18 farklı oyuna ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro festivali olan festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün 2021 yılındaki sahibi Nevra Serezli oldu.