Filantropi Semineri

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği “Filantropi Seminerleri”nin 14’üncüsü “Pandemi Sonrası Dünyada Filantropinin Rolü” başlığı ile gerçekleştirildi.

Sivil toplum, vakıf, özel sektör ve kamu kuruluşu temsilcilerinin uluslararası uzmanlarla bir araya gelerek vakıflar ve sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımlar konusunda bilgi paylaşımında bulunduğu “Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri”nin 14’üncüsü 14 Aralık 2021 tarihinde “Pandemi Sonrası Dünyada Filantropinin Rolü” başlığı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerin ana konuşmacıları Avrupa Vakıflar Merkezi’nin ilk kadın başkanı Delphine Moralis ile Güney Afrikalı insan hakları savunucusu ve Greenpeace’in eski uluslararası yöneticisi Kumi Naidoo oldu. Seminerde filantropinin pandemi sonrası dönemdeki rolü ve yönelebileceği yeni yaklaşımlar, iklim değişikliği ve afet, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eğitim başlıklarında mercek altına aldı. Aynı gün bir iklim atölyesi de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.