Vakfımız kalıcı eserleri arasında bulunan üç Anadolu Lisesi’nde 2017 yılında pilot olarak başlatılan “Anadolu Liseleri İyileştirme Projesi” kapsamında öncelikle okulların eğitsel donatıları, laboratuvarları ve bilişim- teknoloji sınıfları iyileştirildi, İngilizce derslerinin ana dili İngilizce olan yabancı eğitmenlerle geliştirilip desteklenmesi yönünde katkılar sağlandı.
2017 yılında Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde ilk faz çalışmaları başlatılan “Okul İklimini Değerlendirme ve Geliştirme Projesi” de eş zamanlı olarak yürütüldü. 2019 yılında ikinci faz çalışmaları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçirildi. Böylece pilot proje Vakıf kalıcı eserleri dışındaki devlet okullarına da yaygınlaştırılmaya başlandı. Kazanılan deneyimlerle faz 3 çalışmaları kapsamında Okul İklimi Modeli’nin yaygınlaşma planı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kalkınma Atölyesi iş birliği ile 2022-2023 yıllarında İstanbul’un 39 ilçesinde 80 okulda uygulandı. 6 Şubat depreminin ardından proje kapsamında “Acil Durum ve Kriz Dönemlerinde Okul İklimi” başlıklı seminer çalışması eklendi.
Projenin kazanımlarının yaygınlaştırılması, okulu öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve rehberlik birimi ile bütün olarak ele alan çalışmaların sürdürülebilir olması amaçlanarak “Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme Programı” Prof. Dr. Yankı Yazgan tarafından tasarlanarak Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde hayata geçirildi ve üç yıl uygulandı.
Liselerde barışçı, mutlu, ılıman ve herkesin kendini güvende hissettiği bir ortamın oluşturulması temeline dayanan proje 2024-2025 eğitim yılında Balıkesir Enerjisa Bandırma Fen Lisesi ve Kocaeli Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanmaya devam ediyor.