SOSYAL DEĞİŞİM

Türkiye'de vakıf anlayışı konusunda bir referans noktası haline gelen Sabancı Vakfı, küresel çapta yürüttüğü etkin faaliyetlerle uluslararası platformlarda da saygınlığını sürekli attırıyor
ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Vakfımızın Avrupa Vakıflar Merkezi (European Foundation Centre-EFC) ve Vakıflar Birliği (Council on Foundations-COF) üyelikleri ile Girls Not Brides, Clinton Küresel Girişimi, Synergos Küresel Filantropistler Ağı ve benzeri kuruluşlarla uluslararası işbirlikleri 2017 yılında da devam etti.

1991 yılından bu yana Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) üyesi olan Sabancı Vakfı, Merkez'in Vakfın alanları ile örtüşen faaliyetlerine katılarak önemli roller almayı sürdürüyor.

Avrupa Vakıflar Merkezi 2017 Genel Kurul ve Konferansı

Avrupa Vakıflar Merkezi'nin (EFC) 27. Yıllık Genel Kurul toplantısı ve Konferansı, 31 Mayıs – 2 Haziran 2017 tarihlerinde Varşova'da düzenlendi.

Engellilerin İnsan Hakları Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu

Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin uygulanması konusunda hibe veren vakıflar ve ilgili diğer paydaşları bir araya getirmek üzere 2009 yılında kurulan Engellilerin İnsan Hakları Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu'nun kurucu üyesidir. Türkiye'den sadece Sabancı Vakfı'nın davet edildiği ve kurucu üyesi olduğu Konsorsiyum'un diğer kurucu üyeleri ise İtalya, Fransa, Portekiz ve İrlanda'da faaliyet gösteren vakıflardır. Sabancı Vakfı, Mayıs ayında gerçekleştirilen 2017 yılı Konsorsiyum toplantısına katılım sağladı.

Avrupa Vakıflar Merkezi Toplumsal Cinsiyet Tematik Grubu

Sabancı Vakfı 2014 yılında kurulan Avrupa Vakıflar Merkezi Toplumsal Cinsiyet Tematik Grubu'na kurucu üye olarak katılmıştı. Türkiye'den sadece Sabancı Vakfı'nın davet edildiği ve kurucu üyesi olduğu grubun diğer kurucu üyeleri ise Barrow Cadburry Trust, King Baudouin Vakfı ve Mama Cash Vakfı'dır.

Synergos Küresel Hayırseverler Ağı

David Rockefeller ve kızı Peggy Rockefeller Dulany'nin kurduğu ve 25'i aşkın ülkeden dünyanın en önde gelen 65 hayırsever aile temsilcisinin bir araya geldiği platforma Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı 2010 yılından bu yana üyedir.

Bölgesel Filantropi Konferansı

TACSO tarafından 7-9 Temmuz 2017 tarihlerinde Belgrad'da düzenlenen Bölgesel Filantropi Konferansı'na Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan konuşmacı olarak katıldı. 100 kadar katılımcının olduğu konferansta Sabancı Vakfı, bölgedeki oyunculara "iyi örnek" olarak tanıtıldı.

Yayınlanan Makaleler
Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan'ın Vakfın yeni strateji çalışmalarını özetleyen yazısı filantropi alanında önemli bir yayın olan Alliance dergisinde yayınlandı. Vakıf olarak geleneksel ve stratejik hayırseverliği bir arada, daha da sinerji yaratacak şekilde sürdürdüğümüzü anlatma ve filantropinin köprüler oluşturduğunu ve zor zamanlarda daha da önem kazandığını vurgulama imkanı bulundu.