Toplumsal Katkılar

COVID-19 Salgınının Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakımından Etkileri ve Çözüm Önerileri Toplantısı
COVID-19 salgınının etkisi nedeniyle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının insan hakları bağlamında hakların risk altında olduğundan yola çıkarak 30 Haziran 2020 tarihinde kadın hakları alanında çalışan 29 kurumdan 36 kişinin katılım gösterdiği çevrim içi bir toplantı düzenledik. Bu buluşmanın sonrasında ise belirlenen ihtiyaçlara ve çözüm önerilerine yönelik aksiyonlar alındı ve iş birlikleri geliştirildi.

• Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun yürüttüğü Şiddet Hattı’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ek bir psikolog istihdamı sağladık.
  • Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Şiddet Hattı’nın bilinirliğini artırabilmek üzere tüm Teknosa bayilerindeki teşhir televizyon ekranlarında 1 Eylül tarihinden itibaren Şiddet Hattı bilgilendirme posterinin gösterilmesini, mağazaların trafiği yoğun alanlarına poster olarak asılmasını sağladık.
  • Uzaktan eğitim sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocukların online eğitim dışında kalması sebebiyle televizyon, bilgisayar gibi dijital araçlara erişimin olmadığı bölgelere Hiltonsa’nın elindeki değişim nedeniyle boşa çıkan televizyonları KAMER, Kadın Dayanışma Vakfı ve Köy Okulları Değişim Ağı Derneği aracılığıyla ulaştırdık.
  • Toplantımızda öne çıkan konuları katıldığımız ulusal ve uluslararası etkinliklerde paylaşarak, meselelerin görünür olmasına katkı sunuyoruz. Ek olarak, toplantı raporumuzu İngilizceye çevirerek yurt dışında geniş bir kitleye ulaştırılmasını sağladık.

Papuduk Kitap Seti
Hayvanları, doğayı seven ve koruyan nesiller yetişmesi hedefiyle hazırlanan Papuduk kitap seti yayımlandı.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Serra Sabancı’nın çocukken büyükannesinin masallarında dinlediği tavşan Papuduk; Sabancı Vakfı Fark Yaratanı Tolga Öztorun ile yaratıcı drama eğitmeni Lider Hepgenç’in kalemiyle ve Ece Zeber’in yaratıcı çizgileriyle hazırlandı. Prof. Dr. Feyza Çorapçı’nın gözüyle değerlendirilen hikayeler, Tekir Kitap aracılığıyla Türkiye’deki tüm çocuklara ulaşmaya hazır hale geldi. Ayrıca tüm kitapların, oyuncu Eda Ece’nin seslendirmesinin eşlik ettiği sesli betimlemeli versiyonları da Sabancı Vakfı web sitesinde yayımlandı.

7-9 yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan 5 kitaplık Papuduk serisinin daha fazla çocuğa ulaştırılması amacıyla, 40.000’den fazla kitap ücretsiz olarak öğretmenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve talep eden bireylere gönderildi.