SOSYAL DEĞİŞİM

Sabancı Vakfı’nın düzenlediği “Filantropi Seminerleri”nin 11’incisi “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” başlığı ile gerçekleştirildi.
FİLANTROPİ SEMİNERİ

Sivil toplum, vakıf, özel sektör ve kamu kuruluşu temsilcilerinin uluslararası uzmanlarla bir araya gelerek vakıflar ve sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımlar konusunda bilgi paylaşımında bulunduğu “Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri”nin 11’incisi 4 Aralık 2018’de “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” başlığı ile gerçekleştirildi.

Seminerin ana konuşmacısı görme engelliler için etrafındaki dünyayı betimleyen; insanları, nesneleri ve metinleri anlatan bir yapay zeka uygulaması geliştiren ve kendisi de görme engelli olan Saqib Shaikh oldu.

Seminer kapsamında Emmy ödüllü film yapımcısı ve erişilebilir harita uygulaması olan AXSLab kurucusu Jason DaSilva, YGA İcra Kurulu Üyesi ve görme engelli teknolojileri iş geliştirme lideri Kürşat Ceylan, Gallaudet Üniversitesinden işitme engelli çocuklar için çift dilli hikaye kitabı uygulaması olan VL2 Storybook geliştiricisi Melissa Malzkuhn ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Volkan Yılmaz’ın konuşmacı olduğu, “Teknoloji ve Bağımsız Yaşam” başlıklı bir panel yapıldı.

Etkinlikte Alman korno sanatçısı Felix Klieser ve engelli ve engelsiz sanatçıların birlikte yer aldığı Viyanalı dans grubu Ich bin O.K. de müzik ve dans performansları gerçekleştirdi. Seminer kapsamındaki fuar alanında katılımcılara engelsiz ve bağımsız yaşama katkı sağlayan birbirinden yenilikçi 16 teknolojiyi deneyimleme imkanı sunuldu.