SOSYAL DEĞİŞİM

2017 yılı Ekim ayında 9. Sezonu başlayan Fark Yaratanlar Programı yıl sonu itibarıyla 165 Fark Yaratan'a ulaştı.
FARK YARATANLAR PROGRAMI

Sabancı Vakfı, 2009 yılından bu yana yürüttüğü Fark Yaratanlar programıyla, Türkiye'de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak toplumda farkındalık uyandırıyor, ilham vererek aktif vatandaşlığı teşvik ediyor.

Bugüne kadar halkın aday gösterdiği 2.400'den fazla başvuru arasından Danışma Kurulu'nun seçimi ile 165 "Fark Yaratan" kişi ve kurumun ilham veren hikayesi videoya çekildi ve yayınlandı. Fark Yaratanlar'ın sekizinci sezon finali, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ile sekizinci sezonda seçilen 15 Fark Yaratan'ın katıldığı programla gerçekleştirildi. Cüneyt Özdemir'in sunduğu kapanış programı, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarında yayınlandı.

Fark Yaratanlar'ın dokuzuncu sezonu 27 Ekim 2017 itibarıyla Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube'da yayınlanmaya başladı. Her ayın son Pazar günü iki Fark Yaratan, CNN Türk televizyonunda Cüneyt Özdemir'in sunumuyla TV programında da tanıtılmaya devam ediyor.

Program bölümleri www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org web sayfalarında; www.hurriyet.com.tr, www.T24.com.tr, www.onedio.com ve www.sabah.com.tr haber mecralarında ve sosyal medyada Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak yayınlanıyor. Bugüne kadar seçilen tüm Fark Yaratanlar'ın videoları ve görselleri, Fark Yaratanlar ve Sabancı Vakfı web sitelerinin yanı sıra, Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram hesaplarında paylaşılıyor.

Fark Yaratanlar (8. Sezon) Alanı
1 Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Çevre
2 İhtiyaç Haritası Yurttaş Katılımı
3 Türkiye Tik Tourette Sendromu Gönüllüleri Sağlık
4 DemGoodCoffee Toplumsal Adalet
5 Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı Toplumsal Adalet
6 Ahmet Naç Eğitim-Öğretim
7 Askıda Ne Var Toplumsal Adalet
8 Good4Trust Ekonomik Gelişme
9 Şehrine Ses Ver Çevre
10 Yaşayan Müze Eğitim-Öğretim
11 Robotel Türkiye Derneği Sağlık
12 ÇABA-ÇAM Eğitim-Öğretim
13 Sokakta Sanat Var Derneği Toplumsal Adalet
14 Rehber Köpekler Derneği Toplumsal Adalet
15 Yeryüzü Derneği Çevre

Çocuklar için mekanik eller üreten gönüllüler: Robotel Türkiye Derneği
Dernek, el ve parmak kaybı veya deformasyonu olan çocuklar için proteze alternatif sunan gönüllü bir hareket başlattı. 3D teknolojisini kullanarak kişiye özel ölçü ve niteliklerde mekanik eller üretti, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırdı. Hem psikolojik hem de bedensel olarak daha iyi bir yaşam sürmelerini sağladığı çocukların hayatında kocaman bir fark yarattı.