SOSYAL DEĞİŞİM

2018 yılı Ekim ayında 10’uncu sezonu başlayan Fark Yaratanlar Programı yıl sonu itibarıyla 180 Fark Yaratan’a ulaştı.
FARK YARATANLAR PROGRAMI

Sabancı Vakfı, 2009 yılından bu yana yürüttüğü Fark Yaratanlar Programı’yla, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak toplumda farkındalık uyandırıyor, ilham vererek aktif vatandaşlığı teşvik ediyor.

Bugüne kadar halkın aday gösterdiği 2.700’den fazla başvuru arasından Danışma Kurulu’nun seçimi ile 180 “Fark Yaratan” kişi ve kurumun ilham veren hikayesi videoya çekildi ve yayınlandı.

Fark Yaratanlar’ın 10’uncu sezonu 26 Ekim 2018 itibarıyla Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube’da yayınlanmaya başladı. Her ayın son Pazar günü iki Fark Yaratan, CNN Türk televizyonunda Cüneyt Özdemir’in sunumuyla TV programında da tanıtılmaya devam ediyor.

Program bölümleri www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org web sayfalarında; www.hurriyet.com.tr, www.onedio.com ve www.sabah.com.tr haber mecralarında ve sosyal medyada Türkçe ve İngilizce alt yazılı olarak yayınlanıyor.

Fark Yaratanlar (9. Sezon) Alanı
1 Akdeniz Koruma Derneği Çevre
2 Belki de Sensin Sağlık
3 Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Ekonomik Gelişme
4 E-Bursum Eğitim
5 Eller Konuşur Toplumsal Adalet
6 Fazla Gıda Yurttaş Katılımı
7 Hayvan Hakları İzleme Komitesi Toplumsal Adalet
8 Her Yerde Sanat Derneği Toplumsal Adalet
9 Leyla'dan Sonra Sağlık
10 Nöbetçi Kütüphane Yurttaş Katılımı
11 Otsimo Sağlık
12 Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği Sağlık
13 Tazelenme Üniversitesi Eğitim
14 Wheelchair Dance Project Toplumsal Adalet
15 Yeşilist Çevre

Sanatın Ortak Dil Olduğu Bir Dünya: Her Yerde Sanat Derneği
Her Yerde Sanat Derneği, Mardin’de yaşayan hem Türkiyeli hem de mülteci çocukların bir araya gelebildikleri ve ortak dilin sanat olduğu, ayrımcılıktan uzak bir yaşam alanı sunuyor. Sosyal sirkin, pedagojik bir yöntem olarak kullanıldığı sirk okulunda verdikleri eğitimlerle, fırsatlara erişemeyen çocukların, savaşın getirdiği olumsuzlukları atlatmalarına ve hayal dünyalarının gelişmesine yardımcı oluyor. Dernek, bugüne kadar 300 binin üzerinde çocuğun hayatına dokundu.

Yaşam Boyu Öğrenme İçin Tazelenme Üniversitesi
Tazelenme Üniversitesi, Türkiye’de giderek artan yaşlı nüfusun bağımsız ve daha iyi bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak ve Türkiye’ye özgü bir yaşlı üniversitesi modeli oluşturmak hedefiyle, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kuruldu. 60 yaşın üzerindeki öğrencilerin, sağlık, arkeoloji, sosyoloji, ekonomi, güzel sanatlar gibi farklı dallarda eğitim aldığı üniversitede; kadın öğrenciler için tamirat, erkek öğrenciler içinse yemek pişirme ve örgü dersleri zorunlu.