Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Projeler

Köy Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı iş birliği ile, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği’nin yürütücülüğünde hayata geçirilen “Köy Okulları Birleştirilmiş Sınıf Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı”nın çıktıları, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Emirler Köyü İlkokulu’nda gerçekleştirilen toplantıda kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye’nin tüm köy okulu öğretmenlerine ulaşma ve mesleki gelişimlerine destek olma hedefiyle yaklaşık bir sene önce başlayan proje kapsamında toplam 9 bine yakın öğretmene birleştirilmiş sınıflarda eğitim ve köyde öğretmen olmak gibi konularda eğitimler verildi. Program kapsamında köy öğretmenlerine rehber olması için hazırlanan “Köy Öğretmeninin Başucu Kitabı” ve “Birleştirilmiş Sınıflar için Etkinlik Kitabı” ise Millî Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle köy okullarına ve öğretmenlere ulaştırıldı.

Birlikte İngilizce
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğinde İngilizce öğretmenlerinin sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen “English Together” projesi, 9 Aralık 2020’de, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven ve öğretmenlerin katıldığı toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

Proje, ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin mesleki ve bireysel gelişimlerini destekleyerek modern dil öğretim yöntem ve tekniklerini teşvik etmeyi ve yabancı dil öğretiminin etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Ankara’da 19 ilçede 550 İngilizce öğretmeni ve 50 binden fazla öğrenciye ulaşılan ve pilot aşaması tamamlanan projenin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve üç yılda 37 bin İngilizce öğretmeni ile yaklaşık 16 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.