KÜLTÜR SANAT

Kültür sanat faaliyetlerini toplumun her kesimine yaygınlaştırmak için bu alanda etkinlikler düzenliyor ve destekliyoruz.
SABANCI VAKFI 3. KISA FİLM YARIŞMASI

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, toplumsal konularda sanat yoluyla farkındalık yaratmak, sinemanın yaratıcı bakış açısından yararlanarak bilinç oluşturmak, genç yetenekleri cesaretlendirmek, motive etmek amaçlarıyla ve “Kısa Film, Uzun Etki” sloganıyla 2016 yılında başlatıldı. 2018 yılında 3. Kısa Film Yarışması’nın teması “Ayrımcılık” olarak belirlendi. Yarışmanın 2018 yılı Kanaat Önderi belgesel dalında önemli festivallerde ödüller almış ABD’li yönetmen Joshua Oppenheimer yarışmacılara ilham verecek bir mesaj verdi: “Ayrımcılık her durumda insanlık dışıdır. Ayrımcılık yaptığımızda aynı zamanda kendi insanlığımızı da yok ederiz.”

Katılımcılardan en fazla 5 dakikada ayrımcılığı kendilerine özgü bakış açısıyla anlatmaları istendi. Kısa Film Platformu’na (www.kisafilmplatformu.org) 197 başvuru alındı. Jüri tarafından seçilen ilk üç eserden birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verildi.

Yarışmanın sanat yönetmenliğini Zeynep Atakan yürüttü. Türkiye’den yönetmen Derviş Zaim ve oyuncu Ceyda Düvenci, yurt dışından ise senarist ve yönetmen Aida Begic, yönetmen Sergei Dvortsevoy ve yapımcı Rebecca O’Brien jüride yer aldı.

Kısa Film Platformu Buluşmaları ile genç sinemacılar Ben Gibson, Gupse Özay, Harika Uygur, Engin Palabıyık, Serkan Acar, Burak Göral, Nesim Bencoya gibi usta isimlerle bir araya gelme ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı da buldu.

Sabancı Vakfı 3. Kısa Film Yarışması'ında Ödül Kazanan Filmler

Birincilik Ödülü, Gülizar / Yahya Ozan Çalışkan