KÜLTÜR SANAT

TUGFO, üç hafta süren yoğun çalışma programının ardından 9’u yurt dışında olmak üzere toplam 10 konser verdi.
TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI

Sabancı Vakfı’nın kuruluşunu sağladığı ve Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) Şef Cem Mansur liderliğinde her yıl Türkiye’nin önde gelen konservatuarlarından seçilen genç müzisyenlerden oluşuyor. Vakfımız, 2015 yılından itibaren Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TUGFO’ya, 2009 yılından bu yana devam eden desteğini 2018 yılında da sürdürdü.

TUGFO’nun genç müzisyenleri, 2018 Temmuz ayında Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirilen eğitim kampında Cem Mansur ve değişik çalgı gruplarını çalıştıran usta eğitmenlerle üç hafta süren yoğun çalışma programına katıldılar. Uluslararası orkestralarla ve festivallerle işbirliği halinde olan TUGFO, kamp döneminin ardından 9’u yurt dışında olmak üzere toplam 10 konser verdi.

2018 yılında orkestrada 13 konservatuvardan seçilen, yaşları 15-24 arasında 81 genç yer aldı.