KÜLTÜR SANAT

Bir ay süren tek uluslararası festival olma özelliğine sahip festival süresince sergilenen oyunları 20 yılda 1 milyona yakın tiyatrosever izledi.
DEVLET TİYATROLARI - SABANCI ULUSLARARASI ADANA TİYATRO FESTİVALİ

1998 yılından bu yana, her yıl Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali”nde çok sayıda yabancı ve yerli tiyatro topluluğu oyunlarını sergiliyor. Bir ay süren tek uluslararası festival olma özelliğine de sahip festival süresince sergilenen oyunları 20 yılda 1 milyona yakın tiyatrosever izledi.

2018 yılında 20. kez düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde Türkiye’den 24, yurt dışından 6 olmak üzere toplam 30 oyun sahnelendi. Festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün 2018 yılındaki sahibi usta tiyatrocu Ayla Algan oldu.