KÜLTÜR SANAT

Kültür sanat faaliyetlerini toplumun her kesimine yaygınlaştırmak için bu alanda etkinlikler düzenliyor ve destekliyoruz.
DEVLET TİYATROLARI - SABANCI ULUSLARARASI ADANA TİYATRO FESTİVALİ

1998 yılından bu yana, her yıl Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"nde çok sayıda yabancı ve yerli tiyatro topluluğu oyunlarını sergiliyor. Bir ay süren tek uluslararası festival olma özelliğine de sahip festival süresince sergilenen oyunları 19 yılda 1 milyona yakın tiyatrosever izledi.

2017 yılında 19. kez düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde Türkiye'den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyun sahnelendi. Festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün 2017 yılındaki sahibi usta tiyatrocu Ayten Gökçer oldu. Ayten Gökçer'in rahatsızlığı nedeniyle ödülünü yeğeni Serap Sağlar aldı.