Yatırımlar

2020 yılında, Adana’da bulunan Sadıka Sabancı İmam Hatip Lisesi Yurdu’nda deprem güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Sakarya Toyotasa Hastanesi yenileme işleri yeniden yapılan ihale sonucunda 2020 yılında devam etti, 2021 yılı ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

2020 yılında Vakfın kalıcı eserlerinden Adana’da bulunan iki öğrenci yurdunda deprem güçlendirme çalışması başlatıldı. Sadıka Sabancı İmam Hatip Lisesi Yurdu’ndaki güçlendirme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu’nun güçlendirme çalışması için ise projelendirme yapıldı.

Vakfımız tarafından 1981 yılında yaptırılan Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi ek binasının yıkılarak yeniden yaptırılması için Anıtlar Kurulu onay sürecinin tamamlanmasını takiben mimari projelendirme çalışması 2020 yılında Vakfımız tarafından tamamlandı.

Ayrıca Eskişehir’de bulunan Sabancı Uzay Evi’nin hizmete açıldığı 2012 yılından bu yana kullanılmakta olan planetaryum yazılım ve donanım sistemleri yenilendi.