KALICI ESERLER

SABANCI ÜNİVERSİTESİ

Sabancı Vakfı'nın önderliğinde kurulan Sabancı Üniversitesi, güçlü ve deneyimli öğretim kadrosu ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi olmak üzere tek kampüs içerisinde üç ayrı fakültede eğitim veriyor.

2017-2018 eğitim yılı itibarıyla lisans programlarında (hazırlık dahil) 4.028, yüksek lisans programlarında 641 ve doktora programlarında 261 olmak üzere toplam 4.930 öğrenci öğrenim görüyor. 2017-2018 akademik yılında yeni kayıt olan öğrencilerin %79'u (tam veya kısmi) burslu olarak eğitim görmektedir. 2017 yılı sonu itibari ile 6.686 lisans, 3.416 yüksek lisans ve 287 doktora olmak üzere toplam mezun sayısı 10.389'a ulaştı.

Sabancı Üniversitesi 2017 yılında da Times Higher Education (THE) ve QS gibi tüm dünya üniversitelerini kapsayan sıralamalarda ilk 500'deki yerini korudu. Ayrıca, yükselen genç üniversiteleri kapsayan "THE 50 Yaşın Altındaki En İyi 150 Üniversite" sıralamasında, dünyada 44'üncü ve "THE BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler" sıralamasında ise 18'inci sırada yer aldı.

Vakfımızın Sabancı Üniversitesi'nin işletim giderlerine yönelik olarak ve ayrıca Sabancı Üniversitesi'nde kurulan "Sabancı Vakfı Ana Varlık Fonu"na yapılan destekler 2017 yılında da devam etti.