KALICI ESERLER

11.601 2018 sonu itibarıyla Sabancı Üniversitesi’nden mezun olan öğrenci
Sabancı Vakfı'nın önderliğinde kurulanSabancı Üniversitesi, güçlü ve deneyimli öğretim kadrosu ile tek kampüs içerisinde üç ayrı fakültede eğitim veriyor.
SABANCI ÜNİVERSİTESİ

Sabancı Vakfı’nın önderliğinde kurulan Sabancı Üniversitesi, güçlü ve deneyimli öğretim kadrosu ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi olmak üzere tek kampüs içerisinde üç ayrı fakültede eğitim veriyor.

2018-2019 eğitim yılı itibarıyla lisans programlarında (hazırlık dahil) 4.159, yüksek lisans programlarında 589 ve doktora programlarında 257 olmak üzere toplam 5.005 öğrenci öğrenim görüyor. 2018-2019 akademik yılında yeni kayıt olan lisans öğrencilerin %85’ini, lisansüstü öğrencilerin ise %47’sini (tam veya kısmi) burslu öğrenciler oluşturuyor. 2018-2019 akademik yılı güz dönemi sonu itibari ile mezun sayısı ise 7.458 lisans, 3.821 yüksek lisans ve 322 doktora olmak üzere toplamda 11.601’e ulaştı.

2018 yılında da tüm dünya üniversitelerini kapsayan sıralamalarda yerini koruyan Sabancı Üniversitesi, Times Higher Education (THE) ve QS Dünya Üniversiteler Sıralamalarında sırasıyla ilk 400 ve ilk 510 üniversite arasında yer aldı. Ayrıca, “THE Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler” sıralamasında dünyada 20’nci olurken, Türkiye’den sıralamaya katılan üniversiteler arasında ilk sırayı aldı. Sabancı Üniversitesi, yükselen genç üniversitelerin değerlendirildiği ve en sonuncusu 2018 yılında açıklanan “THE Genç Üniversiteler” sıralamasında ise dünyada 43’üncü sırada yer aldı.

Vakfımızın Sabancı Üniversitesi’nin işletim giderlerine yönelik olarak ve ayrıca Sabancı Üniversitesi’nde kurulan “Sabancı Vakfı Ana Varlık Fonu”na yapılan destekler 2018 yılında da devam etti.