Anadolu Liseleri İyileştirme Projesi

Kalıcı eserlerimizde pilot olarak başlattığımız okul iklimini iyileştirme modelini 2020 yılında diğer devlet okullarına yaygınlaştırmaya başladık.

Vakfımız kalıcı eserleri arasında yer alan İstanbul Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde 2017-2019 yılları arasında uygulanan “Okul İklimini Değerlendirme ve Geliştirme Projesi” sonucunda elde edilen bilgi ve deneyimin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir olması amaçlanarak, benzer bir model 2019-2020 eğitim yılı başında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde “Sosyal Duygusal Gelişimi Destekleme Programı” adıyla uygulanmaya başladı. Model, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de Kalkınma Atölyesi iş birliği ile hayata geçirilerek ilk defa Vakıf kalıcı eserleri dışındaki devlet okullarına da yaygınlaştırılmaya başlanmış oldu.

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde ayrıca akademik, statü ve diğer çeşitli konularda çalışmalar yapıldı, destekler verildi.

• 2020-2021 eğitim yılından itibaren İngilizce hazırlık sınıflı okul olma özelliğini kazandı.
  • Uluslararası akreditasyon (IB) aday okulu statüsü elde etti, süreci devam ediyor.
  • Sabancı Üniversitesi ile yapılan iş birliği ile ortak projeler yürütüldü, akademisyenlerden ders katılımı ve seminer desteği alındı, kütüphaneye erişim sağlandı. Lise mezuniyet diploma ve 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavındaki başarısına göre iki öğrenci öğrenim ücreti muafiyetinden yararlandı. Başarılı 15 öğrenci Yaz Okulu ile ödüllendirildi.
  • Millî Eğitim Bakanlığı - Harvard Üniversitesi ortaklığında gerçekleşen ve Vakfımızca da desteklenen Yaz Okulu Projesi’ne Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden de bir öğrenci katılmaya hak kazandı, COVID-19 salgını nedeniyle program öğrencinin hak kaybına uğramayacağı şekilde ertelendi.
  • Hazırlık sınıflarına ana dili İngilizce olan eğitimcilerin katılımı ve aynı zamanda IB diploma programını tercih edecek öğrencilerin oryantasyonunu sağlamaları amacıyla İngilizce seviyesini yükseltmeleri için desteklenmelerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca İstanbul’da bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi ve Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi, daha önce olduğu gibi Liselere Giriş Sınavı ile öğrenci alan sınavlı okula dönüştürüldü ve 2020-2021 eğitim yılından itibaren yeniden sınavla öğrenci almaya başladı.