KALICI ESERLER

Sabancı Vakfı, kalıcı eserleri arasında İstanbul’da yer alan Anadolu Liselerindeki başarı düzeyinin artırılmasına yönelik bir pilot proje yürütüyor.
ANADOLU LİSELERİ İYİLEŞTİRME PROJESİ

Vakfımız kalıcı eserleri arasında yer alan okullardan İstanbul’da bulunan Hacı Sabancı Anadolu Lisesi ve Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi pilot okul olarak belirlenerek, üniversiteye giriş başarısı ve İngilizce seviyesini yükseltmek amacıyla materyal, kurs vb. destekler verilmesini kapsayan pilot proje 2017 yılında başlatıldı.

Proje kapsamında, okul ikliminin iyileştirilmesine yönelik model oluşturabilecek bir çalışma 2017 Eylül ayında Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Murat Günel danışmanlığında başlatıldı. 2018 yılında okulu sosyal-duygusal gelişim ve bilişsel kazanım bileşenleriyle de desteklemek üzere Prof. Dr. Yankı Yazgan danışmanlığında bir çalışma da projeye eklendi. Yaygınlaştırılabilir ve sürdürülebilir bir model oluşturmaya yönelik olarak çalışmalar 2019 yılında da devam edecek.

Proje Hedefleri

• Öğretmen, öğrenci ve okul yöneticilerinin niteliklerinin artırılması
  • Veli katılımının artırılması
  • Başarı düzeyinin sadece tek seferlik sınav sonuçları ile değil, kalıcı ve sürdürülebilir şekilde artırılması