BURSLAR

Sabancı Vakfı’nın burs sağladığı başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere 2018 yılında 400’e yakın yeni bursiyer katıldı.

Temel bir hak olarak gördüğümüz eğitim, Sabancı Vakfı’nın stratejik çalışma alanlarının başında geliyor. Kuruluşumuzdan bu yana, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla verdiğimiz burslarla daha aydınlık bir geleceğin inşasına destek olmak için çalışıyoruz.

Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı 2018 yılı sonu itibari ile 47 bine ulaştı. 2018 yılında 382’si yeni olmak üzere toplam 1.500’e yakın öğrenciye burs sağladık.

Karşılıksız olarak verilen, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmeyen burslarımız yükseköğrenime yeni başlayan başarılı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor ve eğitimlerini sürdürmelerine destek oluyor.

2018-2019 dönemi için aylık tutarı lisans öğrencileri için 600 TL, Vista Bursu ön lisans öğrencileri için 270 TL, orta öğretim için 400 TL, ilköğretim için 240 TL olarak belirlenen burslarımız Ekim-Haziran ayları arasında olmak üzere 9 ay süresince ödeniyor.

Bir Bursiyerimizin Mesajı:
“Kaydımı yapmaya İstanbul’a daha gelmemişken beni aradınız ve Sabancı Vakfı Bursu kazandığımı söylediniz. Daha üniversiteye başlamadan sevincime sevinç kattınız. ‘İstanbul pahalı, nasıl yaparım?’ diye düşünürken sanki bu düşüncelerimi hissetmişcesine ‘merak etme biz senin yanında olacağız’ dediniz. Desteğinizi her an hissettim, biliyordum Sabancı ailesi benimleydi. Nasıl yaparım diye düşünürken desteğinizle okulumu bitirdim ve mühendis oldum. Tüm bu desteklerinizden ötürü Sabancı ailesine ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı çalışanlarına teşekkürü borç bilirim.”