BURSLAR

Sabancı Vakfı’nın burs sağladığı başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere 2020 yılında 300’den fazla yeni bursiyer katıldı.

50 BİN Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı
1500 'e yakın yıllık burs
300 'den fazla yeni yıllık burs

Temel bir hak olarak gördüğümüz eğitim, Sabancı Vakfı’nın stratejik çalışma alanlarının başında geliyor. Kuruluşumuzdan bu yana, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla verdiğimiz burslarla daha aydınlık bir geleceğin inşasına destek olmak için çalışıyoruz.

Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı 2020 yılı sonu itibari ile 50 bine ulaştı. 2020 yılında 334’ü yeni olmak üzere toplam 1.500’e yakın öğrenciye burs sağladık. Sabancı Vakfı - Vista Burs Programını da 2020-2021 eğitim yılından itibaren her yıl Turizm İşletmeciliği (4 yıllık) bölümüne yerleşen öğrencilerin desteklenmesine yönelik olarak yeniden tasarladık. Bu kapsamda 2020 yılında 13 yeni bursiyer burs programına dahil edildi.

Burs Türlerine Göre Bursiyer Sayıları ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURSU KALKINMADA ÖNCELİKLİ İLLER BURSU SABANCI VAKFI VİSTA BURSU ENGELLİ ÖĞRENCİLER BURSU

Karşılıksız olarak verilen, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmeyen burslarımız yükseköğrenime yeni başlayan başarılı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor ve eğitimlerini sürdürmelerine destek oluyor.

2020-2021 dönemi için aylık tutarı lisans öğrencileri için 780 TL, orta öğretim için 550 TL, ilköğretim için 360 TL olarak belirlenen burslarımız Ekim-Haziran ayları arasında olmak üzere 9 ay süresince ödeniyor.

Bursiyer seçim sürecimiz kapsamında bir önceki yıl e-bursum sistemini kullanarak sadece Marmara Üniversitesi yeni bursiyerlerini belirleyerek pilot uygulama imkanı bulduğumuz çalışmaya 2020-2021 döneminde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Çukurova Üniversitesini de dahil ettik ve yeni bursiyerlerimizi belirledik. COVID-19 nedeniyle üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayamayarak uzaktan eğitimle eğitim-öğretime devam etmesiyle Vakfımız üniversitelerle birlikte online mülakat sürecini yürüterek, ilk kez yeni bursiyerleri belirlerken mülakatlara da katılım sağlama imkanı buldu.

Bursiyer Buluşması ve Sabancı Vakfı Bursiyerleri Mentorluk Programı

Sabancı Vakfı, burs programı kapsamında desteklediği bursiyerlerini ilk kez 2019 yılında bir araya getirdi. 27 Şubat 2020 tarihinde Sabancı Center’da ikinci bursiyer buluşmasında 400’den fazla bursiyer Güler Sabancı ev sahipliğinde yeniden bir araya geldi. Güler Sabancı’nın açılış konuşmasının ardından Vakıf tanıtım sunumu yapıldı. Konuşmaların ardından da Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar’ın moderatörlüğünde “Mentorluk Programının Kazanımları” konulu panel gerçekleştirildi. Panelin mentor ve menti bursiyerlerden olan konuşmacıları Kıvanç Uslu, Merve Yenigül, Özgür Metin, Şirin Tabanlı, Yağmur Çiçek Akkurt ve Yiğit Varlı; mentorluk programının kişisel ve kariyer gelişimlerindeki faydalarını, gelişen farkındalıklarını ve deneyimlerini paylaştılar.

Ayrıca Sabancı Gönüllülerinden bir grup profesyonel de mentorluk programında yer alarak, programın bursiyerlerimizle Sabancılı iş insanları arasında bir köprü olmasını sağladı.

Bir Bursiyerimizin Mesajı:
“İyi ki bu ailenin bir parçasıyım. Desteğinizi bilmek ve hissetmek bana gelecekte benim de bu ülkenin gençlerine destek olabileceğim, çalışmalarımla, yaptıklarımla ülkeme dünyaya bir katkı sunabileceğim günleri hayal ederek yoluma devam etmemi sağlıyor.”