BURSLAR

Temel bir hak olarak gördüğümüz eğitim, Sabancı Vakfı'nın stratejik çalışma alanlarının başında geliyor. Kuruluşumuzdan bu yana, eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla verdiğimiz burslarla daha aydınlık bir geleceğin inşasına destek olmak için çalışıyoruz.

Vakfın kuruluşundan bu yana verilen burs sayısı 2017 yılı sonu itibari ile 45 bini aştı. 2017 yılında 381'i yeni olmak üzere toplam 1.500'e yakın öğrenciye burs sağladık.

Karşılıksız olarak verilen, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmeyen burslarımız yükseköğrenime yeni başlayan başarılı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor ve eğitimlerini sürdürmelerine destek oluyor.

2017-2018 dönemi için aylık tutarı lisans öğrencileri için 500 TL, Vista Bursu ön lisans öğrencileri için 230 TL, orta öğretim için 340 TL, ilköğretim için 230 TL olarak belirlenen burslarımız Ekim-Haziran ayları arasında olmak üzere 9 ay süresince ödeniyor.

Bir Bursiyerimizin Mesajı:
"Ben sizin okuttuğunuz kız çocuklarından sadece biriyim. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanmıştım. Ailemin maddi gelirinin yetersiz olması nedeniyle, danışman hocamızın da yönlendirmesi ile sizler de dahil birçok kurumun burs başvurusunda bulundum ve bana destek çıkan bir tek siz oldunuz. Diş hekimliğinin belki ne kadar masraflı bir eğitim sürecinin olduğunu duymuşsunuzdur, sayenizde eğitimime kesinti vermeden devam edebildim ve dönemimin en başarılı 10 mezunu arasında yer alarak Onur Öğrencisi derecesi ile mezun oldum. Şu an ekonomik bağımsızlığını eline alabilmiş başarılı bir kadın ve aynı zamanda hekim olduysam, sizlerin desteği sayesinde. İyi ki varsınız."