BAŞKAN'IN MESAJI

Değerli Mütevelli Heyeti Üyelerimiz ve Paydaşlarımız,

2017 yılı, Vakfımızın strateji çalışmasının sonuçlarını hayata geçirmeye başladığımız bir yıl oldu. Hibe programımızı derinleştirerek, kalıcı eserlerimize yönelik yeni destek programları geliştirerek, programlarımıza yeni bileşenler ekleyerek 2016 yılındaki strateji çalışmamızın sonuçlarını uygulamaya geçirmeye başladık.

2017 yılında "kadın", "genç" ve "engelli" odak alanlarımızda sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen özellikle "eğitim" temalı projeleri desteklemeye devam ettik. Yeni davetli hibe projelerimiz ile hibe programlarımızı derinleştirmeye yönelik tohumlar attık. Kalıcı eserlerimize destek vermeyi, kültür sanat etkinliklerini desteklemeyi, gençlere burslar ve ödüller vermeyi sürdürdük.

Kurucu Vakıf olarak, Sabancı Üniversitesi'nin işletim giderlerine her yıl olduğu gibi 2017 yılında da desteğimizi sürdürdük.

Enerjisa'nın şartlı bağışı ile Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yaptırdığımız Enerjisa Tufanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşaatının çok büyük bir kısmını tamamladık.

Hibe Programları kapsamında kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmalarını ve topluma aktif katılımlarını desteklemek amacıyla, bu konularda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek verdik. 2017 yılı sonuna kadar destek verdiğimiz toplam 137 proje aracılığıyla doğrudan 170 binden fazla, dolaylı olarak ise 700 binden fazla kişinin hayatına dokunduk.

Türkiye'de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan sıradışı kişilerin, öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek, onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz ve 2017 yılı Ekim ayında dokuzuncu sezonu başlayan Fark Yaratanlar Programı yıl sonu itibarıyla 165 Fark Yaratan'a ulaştı.

Sabancı Vakfı'nın desteği ile Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen ve 2007 yılından bu yana devam etmekte olan Mor Sertifika Programı 10. yılını tamamladı.

Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri'nin 10.'sunu "Eğitimde Yeni Yaklaşımlar: Merak Et, Hayal Et, Keşfet" temasıyla düzenledik.

Sinemanın yaratıcı bakış açısından ve etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmayı hedeflediğimiz "Kısa Film, Uzun Etki" mottosu ile düzenlediğimiz ilk Kısa Film Yarışması'nın ödüllerini verdik. Kültür sanat alanındaki faaliyetlerimiz arasına katılan bu yeni yarışmanın yanı sıra, "Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali", "Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası", "Uluslararası Ankara Müzik Festivali" ve "Metropolis Antik Kenti Kazıları" ile kültür sanat alanındaki faaliyetlerimize devam ettik.

Yine yaklaşık 400'ü yeni olmak üzere toplam 1.500'e yakın öğrenciye burs sağladık. Başarılı öğrencileri ve genç sanatçıları her yıl olduğu gibi yine ödüllendirdik.

2018 yılında faaliyetlerimizi daha etkili, sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde sürdüreceğimize inanıyor, bize destek veren ve teşvik eden Mütevelli Heyeti üyelerimize, bağışçılarımıza, Vakfımız çalışanlarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Güler Sabancı
Mütevelli Heyeti Başkanı